zaterdag, 21. augustus 2010 - 22:34

Dode en twee gewonden bij Rio aan de Rijn

Arnhem

Bij een schietincident op de Markt in Arnhem is zaterdagavond een 48-jarige man uit Den Haag om het leven gekomen. Twee anderen, een man en een vrouw, zijn hierbij gewond geraakt. De politie doet onderzoek en heeft twee personen aangehouden.

Tijdens het slotfeest van het Caribische Feest Rio aan de Rijn, heeft een man gericht in het publiek geschoten. Een persoon werd in zijn hoofd geraakt, een omstander in zijn been en een ander in zijn borst, zo meldt De Gelderlander.

Na de schietpartij wandelde de dader rustig weg, aldus ooggetuigen. Het publiek stoof geschrokken uiteen richting het gemeentehuis. In de ontstane paniek raakte niemand gewond.

Ter plaatse troffen agenten drie gewonden aan. Alle gewonden zijn voor medische behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Kort na het incident kon de politie twee verdachten aanhouden. Een 29-jarige man uit Duiven en een 32-jarige man uit Arnhem zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Een deel van de Markt is afgezet voor sporenonderzoek van de technische recherche. De identiteit van de slachtoffers en verdachten is op dit moment nog niet bekend. Naar de oorzaak van het incident wordt ook nog gezocht. De vrouw heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten.
Provincie:
Tag(s):