vrijdag, 2. april 2010 - 13:20

Dode Florapark vermoedelijk inbreker op de vlucht

Amsterdam

Rechercheonderzoek heeft uitgewezen dat de man, die donderdagochtend dood in het Florapark werd aangetroffen, zeer waarschijnlijk betrokken was bij een inbraakpoging op de Nieuwendammerdijk. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

De verdachte vluchtte weg op een motor. Politiemensen in twee politieauto's hebben getracht de man te volgen en aan te houden maar dat lukte niet. In de omgeving van de Adelaarsweg raakten ze de man kwijt.

Het onderzoek door rechercheurs van het Bureau Districtsrecherche Noord troffen verschillende kledingstukken aan langs het Noord-Hollandskanaal aan de zijde van de Adelaarsweg.

Onderkoeld
De verdachte is vermoedelijk het water van het Noord-Hollandskanaal overgezwommen en is daarbij onderkoeld geraakt en onwel geworden in het Florapark. Daar werd hij donderdagochtend omstreeks 06.15 uur door een fietser aangetroffen. Hij was slechts gekleed in een T-shirt, een onderbroek en een paar sokken.

Vingerafdrukken
De dode man is aan de hand van zijn vingerafdrukken, die in de politiesystemen voorkwamen, geïdentificeerd. Komende zondagmiddag zal er sectie op het lichaam worden verricht teneinde de uiteindelijk doodsoorzaak vast te stellen.
Provincie:
Tag(s):