vrijdag, 7. mei 2010 - 19:00

'Dode hond' leeft nog

Piet Looijen, medewerker van waterschap Aa en Maas, ziet tijdens zijn waterpeilcontroles wel vaker een dood dier in de Dieze drijven. Vervelend, want het dier het bergen van een kadaver is geen pretje. Met gemengde gevoelens zag Piet vrijdag dan ook een hondenkop boven het water langs de kade van de Dieze uitsteken. Bij nadere inspectie bleek dat het dier nog leefde maar in grote nood verkeerde.

Piet was het waterpeil van de Dieze aan het controleren dat door het waterschap wordt geregeld met gemaal Crèvecoeur. Ook controleerde hij de Dieze op illegale lozingen en hij keek of de doorstroming van het water niet teveel werd belemmerd door oeverbegroeiing. En toen zag hij ineens een hondenkop boven het water uitkomen.

Het bleek een Bull Mastiff pup te zijn die met zijn achterpoten aan basaltblokken van de oeverbeschoeiing vast zat. Met behulp van Waterschapscollega Gerard de Boer is de pup met een lasso uit zijn benarde positie gered.

Gerard bracht het dier naar dierenkliniek Oosterplas. Daar werden hij met grote blijdschap ontvangen, want de pup bleek al een paar uur te zijn vermist door zijn uitzinnig blije baasjes.
Provincie:
Tag(s):