donderdag, 30. december 2010 - 17:01

Doden en gewonden door gladheid in provincie Groningen

Door het opvriezen van natte weggedeelten was het donderdagavond in de gehele provincie Groningen spekglad. Ook in de provincies Drenthe en Overijssel was het op sommige plaatsen spekglad De politie adviseerde om niet de weg op te gaan wanneer dit niet nodig was. Het KNMI waarschuwde voor extreem weer en ijzel.

Zo was de A7 tussen Winschoten en Bad Nieuweschans aan beide kanten afsloten omdat er meerdere voertuigen tegen de vangrail waren gereden of van de weg afgeraakt.

Ook op de N33 zijn er door de politie meerdere aanrijdingen gemeld waarbij personen gewond zijn geraakt. Ter hoogte van Holwierde is een 27-jarige vrouw uit Veendam om het leven gekomen. Haar 32-jarige partner raakte door het ongeval zwaargewond. Het voertuig van de Veendammers kwam op de verkeerde weghelft terecht en kwam frontaal in botsing met een 70-jarige man uit Spijk. Deze raakte door de aanrijding zwaargewond.

Op sommige stukken in de stad Groningen zelf was het eveneens spiegelglad. Het verkeer op de westelijke ringweg (laan 1940-1945) wordt door de politie vertraagd om aanrijdingen te voorkomen.

Op het Hoendiep N.Z. in Stroobos is door de gladheid een personenwagen tegen een boom tot stilstand. Volgens de politie is hierbij één persoon om het leven gekomen.

Zowel voor Groningen, Drenthe en Overijssel moeten automobilisten tot zeker vrijdagochtend rekening houden met opvriezen van natte weggedeelten.
Provincie:
Tag(s):