vrijdag, 20. augustus 2010 - 17:02

Donderdag Actiedag voor Pakistan

Hilversum

Donderdag 26 augustus a.s. organiseren de Publieke Omroep, RTL en SBS samen met de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) een Actiedag voor Pakistan, onder de noemer Actie 555. Dit heeft SHO vrijdag bekend gemaakt.

De Actiedag zal te volgen zijn via radio en televisie. Met een gemeenschappelijk ‘basiskamp’ als vertrekpunt zal het publiek, vooral in bestaande programmering, over de ontwikkelingen in Pakistan worden geïnformeerd en worden opgeroepen een bijdrage te storten op Giro 555.

De publieke omroep zal op Nederland 2 op thematische wijze stilstaan bij deze Actiedag voor Pakistan. Ingeleid door Netwerk zal vanaf 20.50 uur een speciaal thema programma worden uitgezonden. RTL plaatst RTL Boulevard speciaal in het teken van Pakistan. SBS zal de aandacht hiervoor in Hart van Nederland en Shownieuws verzorgen.

Publieke en commerciële radiostations zoals Radio 2, Radio 538 en 3FM zullen meedoen aan de actiedag. Verwacht wordt dat meer radiostations zich bij de Actiedag voor Pakistan zullen aansluiten.

Gezamenlijk doel is om het Nederlands publiek goed te informeren en zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp in Pakistan.

Een centraal belpanel met bekende Nederlanders staat donderdag klaar om telefonische giften aan te nemen. De deelnemende omroepen en radiostations doen de gehele dag en avond verslag van hun vorderingen.

Door de overstromingen in Pakistan zijn 15 tot 20 miljoen mensen afhankelijk van noodhulp.
Provincie:
Tag(s):