maandag, 8. november 2010 - 19:44 Update: 08-07-2014 1:02

Donner biedt rijksambtenaren twee jaar nul

Den Haag

Als het aan minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken ligt, krijgen rijksambtenaren twee jaar op rij geen loonsverhoging.

De gezamenlijke vakbonden hebben vanmiddag de inzet voor een nieuwe cao voor rijksambtenaren ontvangen van minister Donner van Binnenlandse Zaken. De bonden zijn het eens met Donner dat er voldoende rechtszekerheid en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden aanwezig moeten zijn. Zijn voorstellen wijzen echter in een andere richting.

Zo stelt Donner voor om de nullijn te hanteren niet alleen in 2011, zoals in het regeerakkoord al te lezen was, maar ook in 2012. En reeds gemaakte afspraken over de invoering van een nieuw loongebouw worden aan de kant geschoven. De bonden missen een handreiking van de minister om de bezuinigingstaakstelling zonder gedwongen ontslagen te laten verlopen.

De bonden zien wél kans om afspraken te maken over onder andere reiskostenregelingen, plaats- en tijdonafhankelijk werken en bijvoorbeeld een seniorenprogramma.

De bonden willen een normale loonsverhoging van 2% in 2011, harde afspraken dat de bezuinigingen zonder gedwongen ontslagen zullen verlopen en dat jonge instromers binnen de rijkssector behouden blijven.
Categorie:
Tag(s):