maandag, 16. augustus 2010 - 11:19

Dood Chinese snackbarhouder in Opsporing Verzocht

Dinsdagavond besteedt Avro’s Opsporing Verzocht aandacht aan de dood van de Chinese Shuyung Lam uit Amsterdam-Noord.

De 57-jarige snackbarhouder werd sinds donderdag 15 juli vermist. Drie dagen later werd zijn lichaam in stukken teruggevonden in een ondergrondse vuilcontainer. De vermiste bedrijfsauto van Lam stond naast deze vuilcontainer geparkeerd.

Uit het uitgebreide en intensieve onderzoek is tot nu toe naar voren gekomen dat Lam vermoedelijk in zijn eigen snackbar aan de Mercuriusstraat om het leven is gebracht en dat zijn bestelauto is gebruikt om het lichaam te vervoeren naar de container op de Laanweg. Het onderzoeksteam heeft echter nog altijd veel vragen over de dood van Lam, die verder niet bekend was bij politie of justitie.

Morgen wordt daarom in Opsporing Verzocht landelijk aandacht besteed aan dit ernstige misdrijf. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken wordt het item in het Kantonees ondertiteld. De hoofdofficier van justitie heeft in deze zaak een beloning uitgeloofd van €20.000,-. Mensen die meer informatie hebben over de dood van Shuyung Lam, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met de Criminele Inlichtingen Eenheid via 079-3458999 of Meld Misdaad Anonoiem op 0800-7000.

Opsporing Verzocht is te zien op Nederland 1 om 21.30 uur, de herhaling is op woensdag op Nederland 2 om 13.20 uur.
Provincie:
Tag(s):