donderdag, 15. juli 2010 - 20:30

Doorbraak na DNA-match bij onderzoek ernstig incident

Groot-Ammers

In het onderzoek naar een ernstig incident dat op 25 mei op het Graafland IN Groot-Ammers plaatsvond, heeft de politie op woensdag 14 juli een 32-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Dit heeft de politie donderdag laten weten.

De politie kwam de verdachte op het spoor nadat onderzoekers van de afdeling Forensische Opsporing een bloedspoor veiligstelden. Dit leverde vorige week in het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut een DNA-match op; de gegevens komen overeen met het DNA van de verdachte. Hij wordt vrijdag 16 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Incident
Op dinsdagavond 25 mei werd omstreeks 23.30 uur een 47-jarige vrouw uit Groot-Ammers op de kruising Graafland met de Leeuwerikstraat op haar fiets aangereden door een grijze personenauto en kwam hierbij ten val.

De bestuurder van het voertuig probeerde de vrouw zijn auto in te krijgen en mishandelde haar daarbij. Een zeer alerte buurtbewoner die op het geluid afkwam en de vrouw te hulp schoot, werd eveneens mishandeld.

Hierop vluchtte de verdachte in zijn auto en reed weg. De vrouw werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, zij maakt het naar omstandigheden goed.

De politie stelde na het incident een uitgebreid onderzoek in naar de vluchtroute van de verdachte en deed buurtonderzoek.
Provincie:
Tag(s):