woensdag, 18. augustus 2010 - 13:51

Draaiorgelfestival

Goes

Bij het draaiorgelfestival op 21 augustus aanstaande maken in de binnenstad van Goes allerlei soorten draaiorgels hun opwachting, 15 in totaal.

Ze zijn tussen 10.00 en 17.00 uur te zien en te horen op de Grote Markt, St. Adriaanstraat, Kolveniershof, Zusterstraat, Kreukelmarkt, Klokstraat, Damplein, Stenen Brug, Ganzepoortstraat, Lange Vorststraat, Lange Kerkstraat, Oostwal en Vismarkt.

Op zaterdag 21 augustus om 13.30 uur is er een bijzonder concert voor draaiorgel én het Marcussenorgel van de Grote Kerk. Het gaat om een muziekstuk van Bach dat speciaal gecomponeerd is voor draaiorgel en kerkorgel en dat voor de eerste keer in Nederland uitgevoerd wordt.
Het kerkorgel wordt bespeeld door organist Arno van Wijk en het draaiorgel door Angélique Albers. Het concert is eerder tijdens de opening op 14 augustus voor genodigden gespeeld en wordt nu herhaald. Toegang vrij.

De draaiorgeltentoonstelling in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes loopt nog t/m zaterdag 21 augustus. In de kerk staan historische draaiorgels: straatorgels, handdraaiorgels, miniatuurorgels, pianola's en triola's. Ook zijn allerlei met draaiorgels verwante zaken te zien, zoals oud speelgoed, video's en posters. Verder zijn er demonstraties van het maken van draaiorgelboeken.
Openingstijden: dagelijks van10.00 – 17.00 uur, toegang vrij.

De evenementen zijn gratis en worden mede mogelijk gemaakt door provincie Zeeland en Culturele Raad Goes.
Provincie:
Tag(s):