woensdag, 24. november 2010 - 10:32

Drankrijder met 130 km/h door de stad

Amsterdam

Een 33-jarige automobilist uit Amsterdam, die dinsdagochtend met hoge snelheden door de stad scheurde, is na een achtervolging de Weespertrekvaart ingereden.

De man, die te veel had gedronken, geen rijbewijs heeft en de auto had 'geleend', is aangehouden.

Politiemensen zagen de man rond 02:20 uur rijden op de kruising Wibautstraat/ Tweede Oosterparkstraat. Hij reed over de Wibautstraat richting het Prins Bernardplein, waarbij hij hard reed en andere weggebruikers in gevaar bracht. De politiemensen zetten op afstand de achtervolging in, waarbij zij constateerden dat de verdachte snelheden haalde van tussen de 100 en 130 km per uur.

De verdachte reed vervolgens de Weesperzijde in, een straat die parallel loopt aan de Weespertrekvaart. Toen de agenten deze straat ook inreden, zagen ze de auto schommelen tussen het water en de wal, met de voorkant in het water. De verdachte verliet het voertuig, waarna hij werd aangehouden. Na een blaastest bleek hij bijna 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. De man verklaarde geen rijbewijs te hebben en de auto te hebben geleend. Tegen de man zijn diverse processen-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):