woensdag, 3. februari 2010 - 21:32

Drenthe Marathon: niet rechtsom maar linksom

Klazienaveen

Op verzoek van veel deelnemers aan de 26e Unive Drenthe Marathon heeft de organiserende Stichting Marathon Zuidoost Drenthe besloten het parcours in 2010 niet rechtssom maar linksom te laten verlopen.

Dat betekent dat na de start in het centrum van Klazienaveen via de Meridiaan, Mr. Ovingstraat, Kazerneweg en De Streek het Oosterbos wordt bereikt. Via de Herenstreek, Vastenow, Brugstraat, Poolcirkel, Horizon, Evenaar en Venus wordt het centrum van Klazienaveen weer bereikt.

Ook is de mogelijkheid bekeken of de Brugstraat dubbel gebruikt kan worden. Voor deze mogelijkheid kan vanwege de veiligheid voor de lopers geen goedkeuring worden verkregen van de Atletiek Unie.

Hoe start en finish er in het centrum van Klazienaveen uit gaan zien, is op dit moment nog niet bekend. Er bestaat nog teveel onduidelijkheid hoe bouwwerkzaamheden met betrekking tot de bouw van het 2e schip er uit gaan zien. De verwachting is dat nog in februari de plaats van start en finish bekend zullen zijn.

De 27e Unive Drenthe Marathon wordt gehouden op zaterdag 29 mei 2010. Op het programma staan naast de marathon ook de halve marathon, het Open Drents Kampioenschap 10 kilometer en het Open Drents Kampioenschap 10 kilometer voor bedrijven en Instellingen. Voor-inschrijving is mogelijk tot en met 13 mei 2010 via www.inschrijven.nl. Unive leden krijgen 2.50 korting op het inschrijfgeld
Provincie:
Tag(s):