woensdag, 24. maart 2010 - 21:26

Drentse Statenleden geslaagd!

Assen

‘Burgerparticipatie, begroting en omgevingsbeleid…’ een aantal onderwerpen waar zo’n 25 Drentse statenleden zich van september 2009 tot maart 2010 nog eens extra in hebben verdiept. In deze periode namen zij deel aan de Masterclass Recht en Beleid.

Woensdag werd hun inspanning beloond. Zij ontvingen na afloop van de laatste Masterclass, uit handen van prof.dr. M. Herweijer, Rijksuniversiteit Groningen, een certificaat.

De Masterclass had tot doel om de kennis van de statenleden te verdiepen en op te frissen. Daarbij stond voorop dat de algemene juridische thema’s verbonden werden met de dagelijkse praktijk van het provinciaal bestuur. Het is uiteindelijk de bedoeling dat dit traject de kwaliteit van de besluitvorming ten goede komt. De Masterclass is samengesteld door de senior statenadviseur van de Statengriffie in samenwerking met prof.dr. M. Herweijer naar voorbeeld van de provincie Overijssel.

Totaal werden er zes modules gegeven, waaronder: politiek proces, sturen met het omgevingsbeleid en kwaliteitszorg bij publieke dienstverleners. Per module waren er twee tot drie sprekers uit diverse disciplines aanwezig om theoretische kennis over te dragen en te zorgen voor een levendig debat. Gedurende de gehele Masterclass werd gebruik gemaakt van o.a. het handboek “Overheidsbeleid” van prof. dr. A. Hoogerwerf en prof. dr. M. Herweijer. De laatste Masterclass was extra bijzonder. De statenleden kregen namelijk een lezing van hun eigen statengriffier Inge Rozema, die per 1 mei vertrekt bij de provincie Drenthe. Zij gaf de statenleden lessen mee voor de toekomst.
Provincie:
Tag(s):