zaterdag, 27. november 2010 - 22:38

Drie aanhoudingen na gewapende overval op juwelier

Groningen

De spoorwegpolitie van de KLPD en Regiopolitie Groningen hebben zaterdagavond in de trein tussen Scheemda en Winschoten drie Litouwers aangehouden.

Het drietal wordt ervan verdacht zaterdag aan het eind van de middag een juwelier te hebben overvallen in de Poelestraat in Groningen. De aanhouding in de trein was het gevolg van een drugsactie van de spoorwegpolitie, de Koninklijke Marechaussee en de Duitse Bundespolizei.

Drie onbekende mannen kwamen iets na 16.00 uur een juwelierszaak binnen in de Poelestraat en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Nadat enkele vitrines waren ingeslagen, ging het drietal er vandoor richting het Gedempte Kattendiep.

De politie stelde direct na de melding een ringensysteem in waarbij op strategische plaatsen werd gekeken of verdachte personen te zien waren. Het doel van het ringensysteem is het verhogen van de heterdaadkracht. Op deze manier wil de politie zo snel mogelijk verdachten aanhouden of informatie over een overval krijgen. In de omgeving vond een uitgebreid onderzoek plaats. Ook de spoorwegpolitie werd geïnformeerd over de overval en kreeg informatie naar aanleiding van de verklaringen van het overvallen personeel.

De spoorwegpolitie was tussen Groningen en Leer bezig met een drugscontrole. Deze controle werd samen uitgevoerd met de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie. Een drugshond sloeg aan bij een van de Litouwers. Hij was in het bezit van een zakje softdrugs. Twee landgenoten, die elders in de trein zaten, werden daarna ook gecontroleerd. Zij waren in het bezit van tassen vol juwelen en horloges. De goederen kwamen overeen met de spullen die waren buitgemaakt in de Poelestraat.
Provincie:
Tag(s):