zondag, 12. december 2010 - 17:05

Drie aanhoudingen voor zware mishandeling

Echt-Susteren

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige en 31-jarige man uit Susteren aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 37-jarige man uit Schimmert. Bij de aanhouding werd een politiehond ingezet. Het slachtoffer is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Aanleiding voor deze zaak was vermoedelijk een vernieling van een auto waarna twee personen er vandoor gingen. Een politieman die in zijn privétijd in de buurt was ging samen met een vriend op onderzoek uit. Ze troffen de verdachten in de omgeving aan waarna de politieman hen aansprak op de Louerstraat. Zijn vriend, het 37-jarige slachtoffer, kwam er ook bij staan. Plots zag de politieman dat zijn vriend op de grond lag waarna de twee er vandoor gingen. De politieman ging er achteraan en probeerde ze tegen te houden, waarbij verzet werd gepleegd. Toen door een gewaarschuwde collega een politiehond werd ingezet, gaf het duo zich over. Een van de verdachten werd daarbij door de hond vastgepakt. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

In Echt is een 22-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling van een politieagente. De man was door beveiligingspersoneel van een uitgaansgelegenheid aan de Bandertlaan aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol stennis maakte. De gewaarschuwde politie nam poolshoogte waarna hij zich los rukte bij de agente. Daarbij gleden ze allebei uit en schopte hij naar haar hoofd. Daarbij werd de agente geraakt. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris
Provincie:
Tag(s):