maandag, 22. november 2010 - 12:03

Drie agenten lichtgewond na aanrijding met inbrekers

Maastricht

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een inbraak in een supermarkt gelegen aan de Rosarije in Maastricht. Bij de inbraak zouden vier mannen zijn gezien die in twee auto's gevlucht waren.

Toen de politie ter plaatse kwam waren de inbrekers reeds verdwenen. Tijdens een onderzoek in de buurt kreeg een politiepatrouille de twee betrokken auto's in het vizier. De betreffende auto's gingen er met hoge snelheid vandoor. In de wijk Heugemerveld probeerde een van de vluchtauto's via een trottoir langs een politieauto te rijden. De bestuurder van deze auto kon echter de politiewagen niet meer ontwijken en reed frontaal tegen de surveillanceauto. De drie politiemensen die in de auto zaten raakten daarbij lichtgewond.

De inzittenden van de vluchtauto probeerden nog te voet te vluchten. Ze konden echter snel worden aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Sittard-Geleen en een 30-jarige man uit Maastricht.


De buit van de inbraak bij de supermarkt werd teruggevonden tijdens een huiszoeking bij de man uit Maastricht. Naast de buit trof de politie nog andere goederen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Een 30-jarige vrouw die in deze woning aanwezig was is ook aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en hoopt de twee nog voortvluchtige inbrekers snel te kunnen inrekenen.
Provincie:
Tag(s):