woensdag, 25. augustus 2010 - 11:40

Drie mannen aangehouden voor openlijk geweld

Utrecht

Dinsdag 24 augustus heeft de politie na onderzoek drie mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van openlijk geweld cq. zware mishandeling.

Op vrijdag 2 juli werd een 17-jarige jongen uit Utrecht op de Händelstraat in Utrecht in elkaar geslagen door drie verdachten en brak het slachtoffer zijn neus. De jongen ging na de wedstrijd Nederland — Brazilië wat boodschappen in een supermarkt doen. De drie mannen, van 18, 19, 22 en jaar oud, pakten spullen van hem af, de 22-jarige man sloeg hem in elkaar en de twee andere verdachten trokken en duwden. Hoewel dit gebeurde voor een terras vol met bezoekers van een horecagelegenheid, stopte het geweld niet direct. De 17-jarige jongen liep een gebroken neus op, werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en werd daar geopereerd. De verdachten waren weggevlucht.

Na onderzoek kwamen de drie Utrechters als verdachten in beeld. Eén van hen, de 22-jarige man, bleek ook verdachte in een ander onderzoek te zijn. Hij wordt ook verdacht van het mishandelen van een eveneens 17—jarige jongen uit Utrecht. Deze jongen kreeg op 20 juni 2010 omstreeks 04.00 uur bij een horecagelegenheid op de Neude een bierglas in het gezicht gedrukt door de 22-jarige man. De 17-jarige jongen moest geopereerd worden aan zijn verwondingen en heeft mogelijk blijvend letsel opgelopen.

Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):