woensdag, 8. december 2010 - 17:26

Drie overvallers voor 3 overvallen aangehouden

Wolvega

De politie Fryslân heeft in samenwerking met de politie IJsselland dinsdag een 15, 18 en 20-jarige man, allen afkomstig uit Wolvega, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige overvallen in Oudeschoot, Gorredijk en Steenwijk.

Op dinsdagavond 26 oktober werd een snackbar aan de Archimedesweg in Oudeschoot om 20.16 uur door drie gemaskerde mannen overvallen. Onder bedreiging van een mes werden geld en sigaretten buitgemaakt.

Op vrijdagmorgen 29 oktober om 07.30 uur werd een inwoner van Nijbeets op de Leitswei in Gorredijk door drie gemaskerde mannen overvallen terwijl hij in zijn auto op zijn collega’s stond te wachten. Collega’s van het slachtoffer zagen de overval gebeuren en gingen achter de verdachten aan. Uiteindelijk verloren ze de mannen uit het oog.

In Steenwijk vond op zondag 17 oktober om 20.45 uur een overval plaats op een horecagelegenheid in het park Rams Woerthe aan de Gasthuislaan. De buit bestond uit geld, alcohol en een gsm. Op zaterdagavond 13 november rond 21.00 uur werd een horecagelegenheid aan het Schar overvallen. De daders kwamen via de achterdeur binnen en bedreigden de twee aanwezige medewerkers van de horecagelegenheid met een mes.

De politie kwam de daders op het spoor door een aantal tips. De drie verdachten zijn voor verhoor ingesloten.
Provincie:
Tag(s):