donderdag, 27. mei 2010 - 17:00

Drie rijbewijzen ingevorderd tijdens snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in Midden-Limburg heeft de politie woensdag ruim 30 bekeuringen uitgedeeld. Van drie automobilsiten werd het rijbewijs ingevorderd, zo meldt de politie donderdag.

Er werd standplaats ingenomen op de Roermondseweg in Horn, de Anne Daalderweg in Maria Hoop en op de Hogeweg in Roosteren. Op beide locaties viel het op dat er extreem hard gereden werd. Eén van de automobilisten die zijn rijbewijs moest inleveren, was een beginnend bestuurder, die zijn rijbewijs net een maand op zak had.

Deze 18-jarige jongeman uit Grevenbicht reed met 120 km/u over de Hoge weg in Roosteren, waar een snelheidslimiet van 60 km/u geldt. Tijdens de snelheidscontrole viel het de agenten op dat veel automobilisten het met de ter plaatse geldende limiet van 60 km/u niet zo nauw namen. De drie hardrijders werden zelfs binnen enkele minuten staande gehouden. Zij reden over de Hogeweg met snelheden die na correctie nog 114, 121 en 124 km/u uitwezen, hetgeen voor hen als consequentie had dat zij hun rijbewijs moesten inleveren. Dit zal met het proces-verbaal naar de officier van justitie worden gezonden.
Omdat deze verdachten meer dan 50 km/u te hard reden, is de politie gemachtigd het rijbewijs in te vorderen.
Provincie:
Tag(s):