donderdag, 4. februari 2010 - 19:16

Drie straatroven in korte tijd in Weert

Weert

Woensdagavond vonden in Weert drie straatroven plaats. Hierbij werden drie tassen buitgemaakt en een tas werd geprobeerd te pakken. De politie onderzoekt de zaak en komt daarbij graag in contact met getuigen.

Rond 20.15 uur werd een 23-jarige vrouw uit Maastricht op het perron van het Weertse station beroofd van haar tas. Twee belagers grepen haar tas vast en in een poging hem niet af te geven kwam de vrouw ten val. Ze raakte daarbij lichtgewond. De twee verdachten wisten toch de tas te bemachtigen.

Rond 20.30 uur werd een echtpaar uit Weert, op weg naar hun auto op de Dillenburg van hun tas beroofd. De 73-jarige vrouw liep met haar 71-jarige man vanuit de Julianalaan naar de Dillenburg en werden gevolgd door twee personen. Net voor de auto werd de handtas door de twee onbekenden weggegrist. De man achtervolgde zijn belagers, maar ze waren hem te snel af. Ook deze tas werd even later teruggevonden. Een mapje met geld en waardepapieren ontbrak.

Rond 22.00 uur liepen twee vrouwen over de Louis Regoutstraat. Ook zij werden door twee belagers overvallen en van de 50-jarige vrouw werd de handtas weggegrist. Een poging om ook de tas van de andere vrouw af te pakken mislukte. De berovers vluchtten te voet. De politie onderzoekt de berovingen.
Provincie:
Tag(s):