woensdag, 8. december 2010 - 21:31

Drie topsporters in Emmen gehuldigd

Emmen

Bouke Arends sport-wethouder van de gemeente Emmen heeft woensdagmiddag op het gemeentehuis drie topsporters uit de gemeente gehuldigd. De drie waren Tonnie Heijnen, Demi Hobers en Rowan van der Laan.

Tonnie Heijnen uit Emmen heeft maandag 1 november 2010 met het landenteam het wereldkampioenschap tafeltennis voor mensen met een beperking gewonnen. Met deze titel is Tonnie Heijnen één van de weinige atleten in het circuit die zowel Europees, Paralympisch als Wereldgoud heeft gewonnen. Het WK, dat eens in de vier jaar wordt gehouden, vond afgelopen jaar plaats in Gwnangju (Zuid-Korea).

Pencak Silat Bintang Lima uit Emmen nam dit jaar met negen deelnemers deel aan het NK. Het NK werd gehouden in Groningen/Hoogkerk. De sporters van Bintang Lima deden goede zaken. In totaal werden er 7 bekers mee terug naar Emmen genomen. Demi Hobers in de categorie meisjes tot 1.50 m en Rowan van der Laan in de categorie jongens tot 1.65 m namen de gouden beker mee naar huis. Demi en Rowan staan onder begeleiding van Nick Smith en DennisDörfel.
Provincie:
Tag(s):