dinsdag, 10. augustus 2010 - 14:43

Drie verdachten aangehouden voor brandstichting bij grasdrogerij

Dronten

Maandagavond rond 21.00 uur heeft de politie drie verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting in de voormalige grasdrogerij aan de Dronterweg bij Dronten. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

De drie verdachten, een 17-jarige jongen uit Lelystad, een 19-jarige man uit Dronten en een 21-jarige man uit Lelystad, zijn of worden door de politie verhoord. De door de surveillerende agenten geziene rookontwikkeling en een tip van een alerte getuige leidden tot een snelle aanhouding en voorkwam een grote brand.

Agenten reden op de Dronterweg en zagen een behoorlijke rookontwikkeling vanuit de richting van de grasdrogerij aan de Dronterweg. Vrijwel gelijktijdig kregen zij via de meldkamer een melding binnen dat een getuige een verdachte auto met hoge snelheid had zien wegrijden bij de grasdrogerij.

Deze alerte getuige had de auto een aantal dagen terug ook al bij de grasdrogerij gezien. Omdat hij dit verdacht vond, had hij een foto gemaakt van het kenteken van de auto.

De agenten konden even later de auto spotten en maanden de bestuurder om te stoppen. Alle drie inzittenden zijn aangehouden. Uit hun eerste verklaringen blijkt dat het waarschijnlijk een impulsieve uit de hand gelopen grap was. De politie heeft de ouders hierover in kennis gesteld. Ook heeft zij diverse getuigen gehoord en Forensische Opsporing doet sporenonderzoek.

Caravan
Bij aankomst bij de grasdrogerij bleek een caravan, die in de grasdrogerij stond, in brand te staan. Omdat de brandweer zo snel ter plaatse was, kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar de grasdrogerij.
Provincie:
Tag(s):