dinsdag, 23. februari 2010 - 16:22

Drie viaducten Noordwijkerhout gesloten voor zeer zwaar verkeer

Noordwijkerhout

Drie viaducten in de N 206, namelijk over de Herenweg, Delfweg en Joppeweg in de gemeente Noordwijkerhout, zijn in draagkracht afgenomen.

Er is in de loop der jaren schade ontstaan aan het beton door de toepassing van een hulpstof die tijdens de bouw in 1964 aan de betonmortel is toegevoegd.

Deze toevoeging blijkt het beton in de loop der jaren te verzwakken (ASR). De provincie heeft na een eerste onderzoek van het viaduct bij de Herenweg besloten de drie viaducten uit voorzorg voor zeer zwaar verkeer (meer dan 50 ton) te sluiten. De drie viaducten zijn namelijk in dezelfde periode gebouwd. Weggebruikers worden hier met borden over geïnformeerd.

Er is geen direct gevaar voor gewone auto's en lichtere voertuigen zoals bussen en vrachtwagens. Zolang het onderzoek loopt naar ook de andere twee viaducten en de mogelijke oplossing voor de korte termijn, blijven de viaducten gesloten voor het zeer zware verkeer. Dat kan gebruik blijven maken van de N 206 via de op- en afritten van de onderliggende wegen.
Provincie:
Tag(s):