vrijdag, 24. december 2010 - 16:36

Drietal gewond na stunten met illegaal vuurwerk

Tilburg

Tijdens het vervaardigen van vuurwerk vond er in een woning in de Bellinistraat in Tilburg een explosie plaats. Daarbij raakten drie mannen gewond. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Eén van hen verloor ten gevolge van de klap vermoedelijk een onderarm.

De hulpdiensten ontvingen rond 15.30 uur de melding dat er in de woning een ontploffing had plaats gevonden, waarbij gewonden gevallen waren. In de woning trof de politie drie gewonde mannen aan.Eén van hen was er ernstig aan toe. Nadat de ambulancedienst de eerste hulp verleend had zijn ze overgebracht naar het Twee Stedenziekenhuis. Politie en brandweer stelden in de woning een onderzoek in naar de oorzaak.

De eerste resultaten wijzen uit dat het drietal vermoedelijk aan het experimenteren was met vuurwerk door het kruid van strijkers in een huls te brengen. Gedurende dat proces ontsond er een explosie met ernstige gevolgen. De identiteit van de slachtoffers is op dit moment nog niet bekend. De technische recherche stelt een uitgebreid sporenonderzoek in.
Provincie:
Tag(s):