maandag, 20. september 2010 - 8:51

Dronken automobilist verongelukt na achtervolging

Hoorn

In de nacht van zondag op maandag is op de A7 bij Avenhorn een man om het leven gekomen.

De 50-jarige man was die nacht rond 01.45 uur door de politie op de Spinner in Hoorn staande gehouden. Hij was daar bezig een televisietoestel in zijn auto te zetten en werd door de agenten aangesproken. Hij rook naar drank en werkte mee aan een blaastest. Daarbij blies hij flink over de streep en kreeg hij een rijverbod van negen uur. Een kwartier later zagen de agenten hem toch voorbij rijden en gaven hem een stopteken. Dat negeerde hij en ging ervandoor.

De man ging met extreem hoge snelheid vanuit Hoorn de snelweg op in de richting van Zaandam. Hij reed in een auto met veel vermogen. De agenten konden hem met hun dienstauto niet bijhouden en hij liep dan ook enkele honderden meters uit. In een flauwe bocht naar links verloor hij de macht over het stuur en raakte van de weg. Hij raakte eerst een lantaarnpaal en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij was op slag dood. Zijn auto raakte volledig vernield.

De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. Getuigen worden daarbij gehoord en er wordt gebruik gemaakt van de ‘black box’ in de politieauto.

De A7 is tot 06.00 uur afgesloten geweest. Er ontstond een lange file, maar die is inmiddels zo goed als opgelost, zo laat een woordvoerder van politie weten.
Provincie:
Tag(s):