woensdag, 1. december 2010 - 22:25

Dronken klant pleegt joyriding met taxi

Alkmaar

In de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.10 uur reed een 49-jarige dronken klant uit Alkmaar weg met een taxi waarvan de chauffeur even een woning was binnengegaan. 'De rit eindigde in een bocht op de dr. Schaepmankade tegen een geparkeerde personenauto', meldt de politie woensdag.

De chauffeur had de klant opgehaald bij een café. Hij vroeg of hij er bewaar tegen had wanneer hij even zijn mobiele telefoon thuis ging ophalen. Dat vond de klant geen probleem. Toen de chauffeur was uitgestapt en zijn woning was binnen gegaan wisselde de klant van plaats en reed met de taxi weg. De sleutels zaten nog in het contact.

Toen de chauffeur buiten kwam en zijn taxi miste ging hij te voet op autogeluid af dat kwam uit de richting van de dr. Schaepmankade. Daar zag de chauffeur zijn taxi terug in een bocht bij de Aalbersestraat, tegen een geparkeerde auto. Beide voertuigen waren beschadigd. De klant zat nog achter het stuur en de chauffeur schakelde de politie in. Die hield de verdachte aan.

De 49-jarige man bleek alcohol gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 335 ug/l (tot 220 toegestaan). Tevens bleek dat de verdachte nog voor ruim 1200 euro aan boetes moest betalen. Hij werd in verband met een nader onderzoek opgesloten in een politiecel.
Provincie:
Tag(s):