zondag, 2. mei 2010 - 19:28

Dronken man (36) bedreigt en bespuugt ambulancepersoneel

Breda

De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur in een woning aan de Namenstraat een 36-jarige man uit Linne aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen en beledigen van ambulancepersoneel.

De verdachte die onder invloed was van alcohol had tijdens de behandeling een verpleegkundige bespuugd en bedreigd met de dood.

Vannacht werd omstreeks 00.05 uur via 112 een ambulance gevraagd om naar een woning aan de Namenstraat te komen alwaar een man pijn op de borst zou hebben. Omstanders wezen de verpleegkundigen op een man die aan de overzijde van de weg in de bosschages aan het braken was. De verpleegkundigen staken de weg over om deze man eerste hulp te verlenen. Een van de hulpverleners werd direct door de man bespuugd en bedreigd met de dood. Hierdoor kon behandeling niet plaats vinden. Via de meldkamer werd vervolgens om assistentie gevraagd.

Agenten hebben daarop de verdachte aangehouden. Hij had kennelijk een feestje bezocht had en daar nogal wat alcohol had gedronken. Aan het bureau Mijkenbroek is de verdachte onderzocht door een GGD arts. Daar de hartslag van de man onregelmatig was en hij ook bloed opgaf is hij alsnog met een andere ambulance voor behandeling overgebracht naar het Amphiaziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):