zondag, 8. augustus 2010 - 9:46

Dronken Pool uit middenberm A16 geplukt

Dordrecht

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zaterdag 7 augustus 2010 omstreeks 18.45 uur in samenwerking met de politie Zuid-Holland Zuid een 42-jarige dronken Poolse vrachtwagenchauffeur ter hoogte van Dordrecht uit de middenberm van de A16 gehaald. Dit heeft het KLPD zondag laten weten.

Zijn 42-jarige Poolse collega bleef in zijn dronken bui achter op de parkeerplaats Sandelinge-Oost. De middenbermtoerist kreeg een boete van 400 euro opgelegd, de man op de parkeerplaats moest 200 euro betalen voor de openbare dronkenschap. Beiden kregen een rijverbod van 24 uur opgelegd.

De twee mannen bevonden zich met hun vrachtauto op de parkeerplaats en hadden zojuist de maaltijd genoten die zij op een primusbrander hadden bereid. Kennelijk hadden ze daarbij ook de nodige drank ingenomen. Eén man stak de rijbaan over en bereikte de middenberm zonder dat hij door het voorbijrazende verkeer werd aangereden.

De andere man nam niet deel aan het waagstuk. Beide mannen verkeerden kennelijke in dronken staat. Ze zijn door de medewerkers van de Verkeerspolitie van het KLPD aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten bij de regiopolitie Zuid-Holland-Zuid. Als ze hun roes hebben uitgeslapen worden ze heengezonden, maar mogen niet voor zondagavond 18.45 uur deelnemen aan het verkeer.

In overleg met het Openbaar Ministerie is aan beiden direct een schikking opgelegd.
Provincie:
Tag(s):