donderdag, 30. december 2010 - 11:27

Dronken schipper de weg kwijt

Driebergen

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 29 december op de Oosterschelde bij Schouwen-Duiveland een 58-jarige schipper van een binnenvaartschip aangehouden die 1,0 promille, dat is twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid, alcohol in zijn bloed had.

De kreeg schipper naast een proces-verbaal een vaarverbod van vier uur opgelegd.

De Waterpolitie van het KLPD hoorde omstreeks 14.30 uur over de marifoon, dat de schipper van een binnenvaartschip meldde dat hij zijn schip ten anker ging brengen. Het was volgens de schipper te mistig om door te varen en hij wist ook niet precies waar hij zich bevond.

De Waterpolitie ging bij het schip aan boord om te kijken of op de een of andere manier hulp geboden kon worden. De agenten kregen daar echter de indruk dat de schipper alcohol had genuttigd. De blaastest bevestigde dit.

De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek na de ademanalyse dat de schipper 1.0 promille alcohol in zijn bloed had. Tegenover de Waterpolitie bevestigde de schipper het gebruik van alcohol. Hij zou die dag en ook de avond er voor enkele biertjes gedronken hebben.
Provincie:
Tag(s):