zondag, 14. november 2010 - 12:12

Dronken schipper vaart door na aanvaring Sliedrecht

Sliedrecht

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zondag 14 november 2010 een 67-jarige schipper uit Duisburg (D) van een motortankschip, geladen met 1200 ton gasolie, aangehouden voor het veroorzaken van een aanvaring op de Beneden Merwede ter hoogte van Sliedrecht.

Omstreeks 06.15 uur voer zijn schip ter hoogte van Sliedrecht op een aantal lege duwbakken, die lagen afgemeerd bij Baars. Deze aanvaring ging met een hoop lawaai gepaard, waardoor omwonenden wakker schrokken. Na de aanvaring voer het schip door. Na herhaaldelijke oproepen van de verkeerspost van Rijkswaterstaat in Dordrecht besloot de schipper ter hoogte van Werkendam voor anker te gaan.

Medewerkers van de Waterpolitie Gorinchem van het KLPD zijn aan boord gegaan en constateerden dat de schipper onder invloed verkeerd. Op het bureau blies de man 505 ug/l ( 1,1 promille). Tegen de schipper is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een vaarverbod gekregen van vijf uur. Het schip is beschadigd geraakt door een anker dat in de wand is geslagen.
Provincie:
Tag(s):