maandag, 20. september 2010 - 16:02

Dronken stuurlui van Russisch zeeschip gehaald

IJmuiden

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vrijdag 17 september in IJmuiden de kapitein en de eerste stuurman van een Russisch zeeschip aangehouden omdat ze onder invloed van drank het schip leidden. ‘Het schip is door twee loodsen met behulp van twee sleepboten naar Beverwijk gebracht’, meldt het KLPD maandag.

De Waterpolitie van het KLPD kreeg vrijdagavond een melding van de loods van het zeeschip de melding dat de kapitein en de eerste stuurman vermoedelijk dronken waren. Het schip was geladen met houtsnippers en onderweg van Beverwijk naar Zeebrugge.

In de middensluis te IJmuiden ging de Waterpolitie ter controle aan boord. Daar bleek na de blaastest dat de twee mannen inderdaad te diep in het glaasje hadden gekeken. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse de definitieve promillages berekende.

De Russische kapitein had een promillage van 0,9 en de stuurman had het dubbele:1,8. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de mannen een schikking aangeboden: 1250 euro voor de kapitein en 1000 euro voor de stuurman. Naast de boete kregen ze een vaarverbod van respectievelijk drie en acht uur opgelegd.

Het schip werd op kosten van de maatschappij teruggebracht naar Beverwijk.
Provincie:
Tag(s):