zondag, 26. september 2010 - 9:45

Dronken zeeman verdronken in Nieuwe Maas in Rotterdam

Rotterdam

In de nacht van zaterdag op zondag is een 30-jarige zeeman op de Willemskade in Rotterdam te water geraakt en verdronken. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Alcohol
Twee politieagenten hadden even daarvoor contact met de man gehad omdat hij zichtbaar te veel had gedronken. De beschonken man was in het gezelschap van een collega en die nam hem onder zijn hoede. Hij zou hem naar hun schip brengen dat aan de Parkkade lag afgemeerd.

Kort nadat de twee waren doorgelopen zagen de agenten nog maar één man op de kade. De ander bleek door onbekende reden te water te zijn geraakt.

Duikteam brandweer
De hulpverlening kwam zeer snel op gang en een duikteam van de brandweer vond het slachtoffer niet ver van de plek waar hij te water was geraakt. De man werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij echter later die nacht is overleden.

De collega van het slachtoffer is overgebracht naar een politiebureau en daar gehoord als getuige. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van dit incident.
Provincie:
Tag(s):