zaterdag, 24. juli 2010 - 21:15

Drugscontrole vakantiegangers naar Waddeneilanden

Harlingen

De politie heeft vrijdagmiddag in de haven van Harlingen alle passagiers die met de veerboot naar Vlieland en Terschelling wilden reizen, gecontroleerd op de aanwezigheid van drugs. De actie begon vrijdagmorgen om 09.00 uur en eindigde om 17.00 uur. Bij de actie werd de zogenaamde “verdomihond” ingezet.

In totaal werden 42 verdachten aangehouden en meegenomen naar een nabijgelegen havenkantoor voor nadere controle. Tegen 6 minderjarige en 9 meerderjarige verdachten werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij een verboden hoeveelheid soft- of harddrugs bij zich hadden. Sommige opgepakte reizigers stonden de drugs vrijwillig af.

Bij één verdachte troffen de agenten 50 zakjes softdrugs aan. Hij zit nog vast. Een persoon kreeg proces-verbaal voor baldadigheid omdat hij een verkeersbord bij zich droeg. De politie legde beslag op de verdovende middelen en het verkeersbord. De politie voerde de controle uit omdat zij signalen ontvingen van een toename van de handel en gebruik in soft- en harddrugs op de eilanden. De politie is van plan deze zomer vaker dergelijke controles uit te voeren.
Provincie:
Tag(s):