donderdag, 29. juli 2010 - 19:56

Drugslab aangetroffen in appartement in Schinnen

Schinnen

Nauwelijks een maand nadat de rechtbank in Maastricht zware gevangenisstraffen uitdeelde in een strafzaak tegen een drugsorganisatie in Zuid-Limburg, heeft de politie woensdagavondavond en -nacht opnieuw toegeslagen en een grote drugsbende opgerold.

Bij een grootscheepse actie, waaraan verschillende politiediensten deelnamen, zijn op tien adressen in Maastricht, Schinnen en Sittard doorzoekingen verricht. Daarbij is in een appartementencomplex in Schinnen een drugslaboratorium aangetroffen. Twee personen zijn op heterdaad betrapt bij de productie van synthetische drugs. Ook de bewoonster van het pand is aangehouden.

Bij doorzoekingen in woningen en een garagebox in Maastricht is een grote partij drugs, met name amfetamine, en chemicaliën gevonden. Ook trof de politie in een van de woningen een vuurwapen aan.
Op verzoek van justitie viel de Belgische politie twee garageboxen in Lanaken binnen. Ook daar zijn chemicaliën voor de produktie van synthetische gevonden, evenals twee tabletteermachines.

De drugsbende wordt verantwoordelijk gehouden voor het op grote schaal produceren van synthetische drugs, met name amfetamine. De bende had haar afzetgebied onder andere in Duitsland en Nederland. De bende opereerde vanuit de Maastrichtse wijken Blauwdorp en Daalhof. In totaal hield de politie woensdagavond 6 verdachten aan, onder wie de kopstukken van de bende. De kans is groot dat er nog meer aanhoudingen volgen.
Provincie:
Tag(s):