donderdag, 6. mei 2010 - 12:43

Druk bezocht bevrijdingsfestival 2010

De politie kan tevreden terugkijken op het verloop van het Bevrijdingsfestival 2010. Door het mooie weer waren heel veel mensen op de been. De schatting was dat in Leeuwarden ruim 120.000 bezoekers de stad bezochten.

In Leeuwarden was het op sommige momenten op diverse locaties enorm druk door de toeloop van mensen. Dit veroorzaakte opstoppingen. Er deden zich overdag geen noemenswaardige incidenten voor. Wel werden er bekeuringen uitgeschreven voor openbare dronkenschap, wildplassen en belediging.

Een 19-jarige man uit Leeuwarden werd aangehouden op de Weaze omdat hij meerdere keren het noodnummer 1-1-2 de politie had gebeld met het verhaal dat hij was mishandeld. Daarbij had hij de centralist uitgescholden. De agenten ging ter plaatse waarna de Leeuwarder werd aangehouden vanwege belediging. Van de mishandeling bleek geen sprake te zijn. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig maar kon hij uiteindelijk in de politieauto worden gezet en naar het bureau worden overgebracht waar hij werd ingesloten.

Een 32-jarige man uit Ferwert viel agenten die belast waren met de vaarsurveillance op toen hij vanaf zijn rubberboot de wal opklom. Hij was zeer onvast ter been waarna hij aan de Weaze staande gehouden werd. Vanwege het vermoeden dat hij onder invloed van alcohol was, werd hij overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse gaf als resultaat 795 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Een 21-jarige man uit Visvliet trok woensdagavond de aandacht, omdat hij toeterend op de Keizergracht agenten passeerde. Hij werd staande gehouden en na een blaastest werd op het politiebureau een ademanalyse afgenomen. Door het resultaat van 515 ug/l werd het rijbewijs van deze beginnend bestuurder ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Ook op andere locaties in de provincie waar de bevrijding werd gevierd was het verloop van de dag en avond sfeervol.
Provincie:
Tag(s):