vrijdag, 31. december 2010 - 16:42

Drukke feestdagen voor reddingshelikopters Defensie

Leeuwarden

Voor de Lynx en AB-412-reddingshelikopters van Defensie is de periode van kerst tot oud en nieuw niet ongemerkt voorbij gevlogen. 'De helikopters werden de afgelopen dagen 5 keer ingezet voor patiëntenvervoer', meldt Defensie vrijdag.

Op eerste kerstdag vervoerde een AB-412 van Vliegbasis Leeuwarden ingezet een patiënt met hartproblemen van Terschelling naar het UMC in Leeuwarden.

Afgelopen maandag werden zowel de Lynx-reddingshelikopter van Maritiem Vliegkamp de Kooij als de AB-412 van Leeuwarden ingezet. De Lynx voor een medische evacuatie vanaf een boorplatform op ruim 60 kilometer voor de kust bij Den Helder. Een patiënt met een epileptische aanval werd door de AB-412 bracht van Terschelling naar het UMC in Leeuwarden.

Op 28 en 29 december hebben de reddingshelikopters van het Defensie vluchten uitgevoerd voor 2 patiënten; een met een longontsteking en de ander met hartklachten.

Reddingshelikopters Defensie
De AB-412's op Vliegbasis Leeuwarden en de Lynx-reddingshelikopters op Maritiem Vliegkamp De Kooy in Den Helder staan dag en nacht paraat voor zogenoemde search and rescue taken. De toestellen maken deel uit van het Defensie Helikopter Commando van de Koninklijke Luchtmacht.
Provincie:
Tag(s):