dinsdag, 17. augustus 2010 - 9:59

Duikers stuiten op personenwagen in Maas

Rotterdam

Bij een preventief bommenonderzoek uitgevoerd door duikers van de Koninklijke Marine in de haven van Rotterdam is gisteravond een verdachte auto aangetroffen. Deze is vervolgens onderzocht en veilig verklaard door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

In verband met de komst van het Amerikaanse fregat USS Taylor voerde de Duik- en Demonteergroep van de Koninklijke Marine een preventief bommenonderzoek uit rondom de cruiseterminal Rotterdam. Hierbij trof het duikteam op circa 50 meter van de afmeerlocatie een auto op de bodem van de Rotterdamse haven aan. Op verzoek van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft een team van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het voertuig onderzocht. Hierbij is niets aangetroffen. De auto is inmiddels geborgen.

De Duik- en Demonteergroep ondersteunt steeds vaker de civiele autoriteiten. Zowel bij het opsporen van drugs of stoffelijke overschotten, als bij calamiteiten. Maar ook voor de beveiligingstaak wordt de eenheid ingezet. Zo voert de DDG standaard een preventief bommenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen. Indien hierbij een explosief wordt aangetroffen, maakt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie deze onschadelijk.


Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):