woensdag, 8. december 2010 - 14:35

Duits containerschip ramt twee Groningse bruggen

Groningen

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 7 december op het Van Starkenborghkanaal de schipper van een Duits containerschip bekeurd nadat hij twee keer met zijn schip een brug had geraakt. 'Het schip was te hoog geladen voor de bruggen', meldt het KLPD woensdag.

1e aanvaring
Rond het middaguur voer het containerschip tegen de onderkant van de Noordzeebrug in de stad Groningen. De lading containers aan boord van het schip was te hoog voor de brug. De voorste container raakte zwaar beschadigd en de brug liep lichte betonschade op.

Tegen de Waterpolitie van het KLPD verklaarde de schipper dat hij dacht dat het schip er net onder door zou kunnen. De bovenste laag containers, bestemd voor Delfzijl, worden woensdag gelost waarna het schip zijn reis kan voortzetten.

2e aanvaring
De Waterpolitie zag verder dat de radarantenne op de stuurhut van het containerschip was afgebroken. Omdat dit niet bij de aanvaring met de Noordzeebrug gebeurd kon zijn werd een nader onderzoek ingesteld.

Daaruit bleek dat het schip eerder die ochtend de spoorbrug over het kanaal bij Zuidhorn had geraakt. Daarbij zijn de radarantenne en een zwaailicht op de stuurhut vernield. De schipper had de aanvaring niet gemeld bij de plaatselijke autoriteiten.

De Waterpolitie maakt tegen de schipper proces-verbaal op voor slecht zeemanschap en het niet melden van de eerste aanvaring.
Provincie:
Tag(s):