vrijdag, 23. juli 2010 - 18:02

Duitse jongens opgepakt

Twee 18-jarige Duitse jongens die dinsdag een winkelier in Cadzand hadden mishandeld zijn vrijdag om 07.50 uur in de Duinweg in Retranchement aangehouden.

De winkelier was dinsdag in zijn winkel aan de Boulevard de Wielingen in Cadzand toen hij drie jongens bij de rekken voor zijn winkel zag staan. Hij herkende de jongens van een eerder bezoek aan zijn winkel toen er spullen weggenomen waren.

De winkelier hield de jongens in de gaten, die vervolgens een nabijgelegen winkel binnen gingen.

Even later kwamen de jongens weer naar buiten en één van de jongens pakte toch nog een kledingstuk uit het rek van de winkelier. De jongens vluchtten weg op fietsen. De winkelier rende achter de jongens aan. De jongen met het kledingstuk kon hij nog pakken. De jongen gaf daarop snel het kledingstuk terug.

Terwijl de winkelier deze jongen vasthield, kwam één van de andere twee jongens op de winkelier af en sloeg hem op zijn hoofd. De winkelier moest daardoor de jongen loslaten. Maar al snel herpakte hij zich en greep de jongen nogmaals. Beide jongens sloegen vervolgens de winkelier, waardoor zij uiteindelijk konden ontkomen.

De winkelier hield er pijn aan zijn hoofd aan over.
Provincie:
Tag(s):