maandag, 6. december 2010 - 13:39

Eén dode en vier woningen verwoest na explosie Alphen ad Rijn

Alphen aan den Rijn

Maandagmiddag heeft er zich rond 13.00 uur een heftige explosie voorgedaan in een flat op de bovenste verdieping van de Argostraat. ‘Hierbij is een dode gevallen en twee lichtgewonden’, meldt de politie maandag.

Vier appartementen verwoest
De explosie en de daarop volgende grote brand heeft het flatgebouw flink beschadigd. Minstens vier appartementen zijn ernstig en mogelijk onherstelbaar aangetast. Van de dode persoon is de identiteit nog niet bekend. De twee personen die licht gewond zijn geraakt zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

Flat ontruimd
Alle bewoners van de flat hebben hun woning moeten verlaten en zijn opgevangen in een nabijgelegen zaal van een kerk. De brandweer doorzoekt momenteel alle woningen van de flat om te kijken of de explosie gevolgen heeft gehad op de stabiliteit van de flat. Dit wordt bemoeilijkt door instortingsgevaar.

Bewoners nog niet terug

Bewoners van de flat mogen voorlopig nog nog niet terug naar hun woning. De brandweer heeft direct na de explosie het gas en de elektriciteit in de hele flat afgesloten. Dat blijft voorlopig zo.


Asbest
Aan de achterzijde van de flat liggen stukken plaatmateriaal met vermoedelijk asbest. Deze platen worden afgeschermd en een daarin gespecialiseerd bedrijf zal de platen verwijderen.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):