dinsdag, 2. maart 2010 - 12:07

Eén op de drie ouderen niet verzekerd van mantelzorger

Schiedam

Een derde van alle senioren is niet verzekerd van een helpende hand om bijvoorbeeld af en toe een boodschap te halen of mee te gaan naar de huisarts.

Eén op de zeven ouderen heeft zelfs helemaal niemand uit directe kring die even te hulp kan schieten. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Goos Marketing Research in opdracht van Axxicom Thuishulp onder ouderen die huishoudelijke thuishulp krijgen.

32% van de ‘jongere’ respondenten tot 70 jaar geeft te kennen dat zij nog heel goed zelf in staat zijn om boodschappen te doen of naar de dokter te gaan. Bij respondenten ouder dan 70 is nog maar 14% zelfredzaam. Er blijkt dan ook dat de helft van de ondervraagden het van belang acht dat een thuishulp ook aanspreekpunt kan zijn voor andere organisaties zoals een apotheek of dokter; één of de vijf vindt dat zelfs heel belangrijk. 86% is van mening dat een keer boodschappen halen of een bezoekje aan de apotheek absoluut bij de werkzaamheden van de thuishulp hoort.

“De eerste taak van een huishoudelijke thuishulp is natuurlijk gewoon goed schoonmaken, maar ook vooral bij de kleine extra ondersteuning kan een thuishulp uitkomst bieden,” aldus directeur Simone Schraepler van Axxicom Thuishulp. “Onze thuishulpen doen nu al voor veel ouderen een boodschap of plegen even een belletje als dat gevraagd wordt. Ze vinden het vaak prettig dat ze iets extra’s kunnen betekenen voor de cliënt. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt eens te meer hoe belangrijk dat is voor de senioren.”

Axxicom Thuishulp neemt mensen de zorg voor dagelijkse en wekelijkse huishoudelijke werkzaamheden uit handen, zoals het schoonmaken van de woning, wassen, strijken en bedden opmaken.
Provincie:
Tag(s):