zaterdag, 23. oktober 2010 - 20:18

Eerste demonstratie tegen aangekondigde bezuinigingen

Den Haag

Om te demonstreren tegen de aangekondigde bezuinigingen zijn vanmiddag enkele honderden mensen bijeengekomen.

De organisatie van de betoging op de Koekamp, nabij het Malieveld, was in handen van het nieuwe platform Rekening Retour waarin studentenorganisaties en politieke en maatschappelijke organisaties zijn verenigd.

De demonstratie begon om 13.00 uur. Volgens een politiewoordvoerder waren er zo'n driehonderd actievoerders en zijn er geen incidenten gemeld.

Het motto van de demonstratie was Nee tegen de bezuinigingen, wij gaan de crisis niet betalen. 'De samenleving moet niet opdraaien voor de gevolgen van de crisis. Laat de mensen betalen die de afgelopen jaren hebben geprofiteerd van de graaicultuur', zei een woordvoerder van het platform zaterdag.

De organisatie richt zich op mensen uit brede lagen van de samenleving. Van schoonmakers tot ambtenaren en van studenten tot migranten. Zo werd er actiegevoerd tegen de verhoging van de eigen bijdrage in de zorg, de 'aanval' op de pensioenen en verhoging van de huren. Maar er werd ook betoogd tegen discriminatie en voor meer solidariteit in de samenleving.

De manifestatie kwam later op gang dan gepland, een deel van de demonstranten was verlaat omdat het treinverkeer bij Leiden enige tijd gestremd was.
Provincie:
Tag(s):