donderdag, 25. november 2010 - 13:39

Eerste exemplaar van de evenementenfolder uitgereikt

Zuidhorn

Dinsdag 23 november heeft burgemeester Bertus Fennema het eerste exemplaar van de evenementenfolder uitgereikt aan de heer C. Schoon, voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen Den Horn. De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse overleg van het college met het bestuur van de dorpsbelangenvereniging.

Aanleiding voor de folder is de aanpassing van de bepalingen voor evenementen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De aanpassing houdt in, dat er minder regels gelden voor het organiseren van evenementen. Voor een aantal evenementen is geen vergunning meer nodig of alleen een melding.

Inhoud
In de folder staat wat een evenement is, of een vergunning nodig is voor het te organiseren evenement en hoe deze is aan te vragen. Organisatoren kunnen eenvoudig nagaan of het evenement vergunningvrij, meldingsplichtig of vergunningplichtig is.

Verkrijgbaar
De nieuwe folder is naar alle dorpsbelangenverenigingen gestuurd en ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Inwoners die een vergunning voor een evenement aanvragen, ontvangen een folder van de gemeente. De folder is ook te vinden op de website www.zuidhorn.nl.
Provincie:
Tag(s):