vrijdag, 5. februari 2010 - 21:37

Eerste gratis wapenkluis voor horeca uitgereikt

Loosbroek

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie en directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland hebben vrijdagavond de eerste wapenkluis uitgereikt in bar dancing Lunenberg in Loosbroek. Wapenkluizen zijn een effectief middel om wapenbezit in het uitgaansleven tegen te gaan. Portiers kunnen aangetroffen wapens en drugs daarin deponeren. Alleen de politie heeft een sleutel van de kluizen.

Om de drempel voor de aanschaf van een wapenkluis te verlagen, stelt het ministerie van Justitie 500 wapenkluizen gratis beschikbaar aan horeca-ondernemers. Onder het motto ‘Safe in de horeca, wapens in de kluis’ worden de kluizen door Koninklijke Horeca Nederland verspreid.

De wapenkluizen zijn voorzien van twee openingen waarin wapens en drugs kunnen worden gedeponeerd. De kluizen zijn muurvast verankerd, de sleutels worden bewaard door de politie. Ondernemer en politie maken afspraken over het legen van de kluis. De eerste ervaringen met zulke kluizen in onder andere Amsterdam, Heerlen en Maastricht zijn positief.
Provincie:
Tag(s):