woensdag, 24. november 2010 - 20:59

Eindoefening Helicopter Weapons Instructor Course

Groningen

Helikopters van het Defensie Helikopter Commando oefenen van maandag 22 tot en met vrijdag 26 november op verschillende locaties in Nederland en België.

De oefening is het sluitstuk van de opleiding HWIC (Helicopter Weapons Instructor Course) van de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens deze opleiding worden helikoptervliegers en loadmasters opgeleid tot wapen-instructeur.

Tijdens deze oefening trainen leden van het Korps Commando Troepen (KCT) en de Luchtmobiele Brigade hun eigen procedures en tactieken. Op deze wijze wordt effectief gebruik gemaakt van tijd en middelen. De missies richten zich op het veilig en efficiënt uitvoeren van reddingsacties in geval van gijzelneming en het redden van personeel achter vijandelijke linies.

De uit te voeren missies hebben tot doel alle aspecten die de HWIC cursisten gedurende de afgelopen 13 weken hebben geleerd in de praktijk te brengen. Het is de bedoeling dat de cursisten in deze eindoefening laten zien dat ze als individu en als team in staat zijn complexe missies als wapeninstructeur uit te voeren.

Vandaag, woensdag 24 november verplaatste de oefening zich naar het gehucht Elektra, nabij Oldenhove, Groningen. Camping de Waterwolf lag er tot gisteren verlaten bij. Maar vandaag was deze camping het middelpunt van de oefening.
Provincie:
Tag(s):