vrijdag, 30. juli 2010 - 20:04 Update: 08-07-2014 1:03

El Hamdaoui tekent vier jaar bij Ajax; Niet tegen PAOK, wel JC-Schaal

Amsterdam

(Elf Voetbal) Ajax heeft Mounir el Hamdaoui eindelijk binnen. De van AZ afkomstige spits tekent een contract voor vier jaar in Amsterdam en zal vandaag voor het eerst meetrainen met zijn nieuwe ploeggenoten.

Tot diep in de nacht zaten Ajax en de belangenbehartigers van El Hamdaoui vannacht om de tafel, zo weet De Telegraaf. Uiteindelijk bereikten beide partijen een akkoord, na een lange periode van onderhandelen.

Afgelopen maandag kwamen Ajax en AZ al tot een akkoord over de transfersom. Vervolgens bleken de salariseisen van El Hamdaoui echter te gortig voor de Amsterdammers. De deal leek af te ketsen, maar Martin Jol gaf zijn gewenste versterking wat bedenktijd en donderdagnacht ging El Hamdaoui alsnog overstag.

UPDATE: Door de moeizaam verlopen onderhandelingen kan Martin Jol zijn nieuwe aanvaller niet opstellen tegen PAOK Saloniki. Afgelopen dinsdag moest de spelerslijst worden doorgegeven aan de UEFA en daar staat de naam van El Hamdaoui niet op. Ajax speelt woensdag de return in Griekenland in de voorronde van de Champions League. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1. De spits kan mogelijk wel meedoen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, morgen tegen FC Twente. Ajax moet dan wel vandaag op tijd alle papierwerk inleveren bij de KNVB.

UPDATE 2: De deal tussen Ajax en Mounir el Hamdaou is nu ook officieel bevestigd. "We zijn eruit", zei trainer Martin Jol tijdens een persconferentie over de transfer.
Categorie:
Tag(s):