dinsdag, 28. september 2010 - 14:11

Elf sportbonden tekenen manifest sportiviteit en respect

Zeist

Op woensdag 29 september overhandigt KNVB-voorzitter Michael van Praag namens elf sportbonden het Manifest Samen voor Sportiviteit en Respect op het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Tevens presenteren de bonden dan de actieplannen, waarmee ze de komende jaren concrete invulling aan dit thema gaan geven.

Marijke Fleuren, adjunct directeur van de hockeybond (KNHB): "Als sportbestuurders voelen wij de verantwoordelijkheid om op en rond de velden alle mensen op alle niveaus hun sport te laten beoefenen in een sportief en respectvol klimaat. Met het Manifest en de bijbehorende actieplannen gaan we ervoor zorgen dat sportiviteit en respect een intrinsieke waarde van de sport blijft, voor iedereen."

Sinds 2009 hebben de sportbonden samengewerkt aan onderzoek en analyse, het formuleren van uitgangspunten, het schrijven van het Manifest en het samenstellen van actieplannen voor de komende jaren. De overhandiging van het Manifest vormt het startschot om nu concreet met de plannen aan de slag te gaan.

Het Manifest wordt ondertekend door de KNVB (voetbal), NHV (handbal), KNKV (korfbal), NIJB (ijshockey), KNHB (hockey), NBB (basketball), NRB (rugby), KNZB (waterpolo), KNBSB (baseball en softball), KNWU (wielrennen) en de Nevobo (volleybal). Van alle sportbonden zijn op 29 september de voorzitter en directeur aanwezig.
Categorie:
Tag(s):