maandag, 26. april 2010 - 15:22

Elf tienermeisjes plegen 90 winkeldiefstallen in Delfzijl

Delfzijl

De politie heeft met een onderzoek naar een groep van elf tieners, in leeftijd variërend van 13, 14 en 15 jaar oud, ruim 90 gevallen van winkeldiefstal in Delfzijl, opgelost.

De politie was de groep meisjes al langer op het spoor. Jeugdagenten konden uit informatie vanuit andere jeugdonderzoeken een duidelijk beeld krijgen over de werkwijze en de samenstelling van deze groep. De groep werd begin april uitgenodigd op het politiebureau voor het afleggen van een verklaring.

De politie denkt dat de groep in de periode van mei 2009 tot hun verhoor in april, ongeveer 90 gevallen van winkeldiefstal heeft gepleegd. Twee meisje van 14 en 15 jaar oud worden aangemerkt als de leidsters van de groep winkeldieven. Zij namen de rest van de groep mee op sleeptouw.

De groep handelde deels onder groepsdruk en deels uit hebzucht voor mooie dingen. De gestolen spullen varieerden van etenswaar, kleding en sigaretten. Jeugdagenten sluiten meerdere aanhoudingen echter niet uit. Uit verkregen informatie blijkt dat in Delfzijl meerdere groepjes actief zijn die zich bezig houden met winkeldiefstallen.
Provincie:
Tag(s):