maandag, 4. oktober 2010 - 18:50

Elfde verdachte aangehouden in grote zedenzaak

Rotterdam

De politie heeft maandag een 18-jarige Rotterdammer gearresteerd op verdenking van het zedenmisdrijf tegen een 12-jarig meisje uit Nijmegen.

Dit brengt het totaal arrestanten in het grootschalige rechercheonderzoek op 11. Rechercheurs hebben tijdens het onderzoek drie meisjes/vrouwen opgespoord die mogelijk eveneens het slachtoffers zijn geworden van een zedenmisdrijf.

Het 12-jarige slachtoffer was weggelopen en alleen afgereisd naar Rotterdam waar zij in de week van 16-23 juli verbleef. Tijdens die week kwam het meisje in contact met of werd benaderd door een paar mannen, die haar onderdak aanboden. In de woningen, aan onder meer de 1e IJzerstraat en de Coolhaven, werd zij vervolgens door meerdere mannen seksueel misbruikt. Hierbij werd haar ook alcohol en drugs verstrekt.
Uitgebreid onderzoek resulteerde begin augustus in de aanhouding van een 25-jarige Rotterdammer, die eveneens verdachte is in een zedenmisdrijf tegen een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel. Een 21-jarige man uit Sint Maarten en zes Rotterdammers van 17, 18, 18, 20, 23 en 28 jaar oud werden in de periode daarna voor het zedenmisdrijf tegen het 12-jarige meisje gearresteerd.

Een speciaal geformeerd rechercheteam onderzoekt het zedenmisdrijf tegen het 12-jarige meisje en het zedenmisdrijf tegen het 15-jarige meisje.

Het 15-jarige meisje ging in de nacht van 19 op 20 juni met een aantal mannen mee naar een woning aan de 1e IJzerstraat, waar zij seksueel werd misbruikt. De politie arresteerde voor deze zaak de afgelopen weken 3 verdachten; naast de 25-jarige Rotterdammer twee mannen uit Hoogvliet (24 en 28 jaar). De betrokkenheid van de twee mannen uit Hoogvliet bij het misbruik van het 12-jarige slachtoffer wordt nog nader onderzocht.

Rechercheurs zijn in contact gekomen met 3 meisjes/vrouwen die mogelijk eveneens het slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf in een woning aan de 1e IJzer-straat. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan.
Provincie:
Tag(s):