maandag, 11. oktober 2010 - 15:47

Eljero Elia opent ondanks blessure eigen Cruyff Court

Den Haag

Ondanks zijn blessure waardoor hij momenteel niet voor het Nederlandse Elftal en voor zijn club kan uitkomen, opent Eljero Elia komende woensdag om 10.30 uur toch het Cruyff Court op het voormalig Ketelveld in Laak in Den Haag.

Na lang aandringen heeft de linkervleugelspits toestemming gekregen van zijn voetbalclub, HSV uit Hamburg. Hij zal de opening verrichten samen met Karsten Klein, wethouder Sport van de gemeente Den Haag.

Eljero wilde zelf erg graag bij de opening van ‘zijn’ Cruyff Court aanwezig zijn, omdat hij vroeger nog op het Ketelveld gevoetbald heeft. Hij is een Hagenaar en speelde gedurende een groot deel van zijn jeugd bij ADO. Later is hij naar Ajax vertrokken, maar hier kwam hij niet aan spelen toe. Via ADO is hij vervolgens naar Twente gegaan.

Hier is hij uitgegroeid tot een basisspeler en debuteerde hij in het Nederlands elftal. In augustus 2010 maakte hij de overstap naar HSV. Hier werd hij al snel een vaste waarde voor het team dat uitkomt in de Bundesliga. Elia maakte deel uit van het Nederlands Elftal dat afgelopen zomer tweede werd op het Wereldkampioenschap voor landenteams. In de aanloop naar de kwalificatiewedstrijden met Moldavië en Zweden raakte hij geblesseerd. Hij verblijft nu in Hamburg en werkt daar aan zijn herstel.
Provincie:
Tag(s):