maandag, 9. augustus 2010 - 13:23 Update: 08-07-2014 1:03

Emanuelson: 'Streaker op het veld kost ons twee punten'

Groningen

(Elfvoetbal) Urby Emanuelson had zondagmiddag wel een heel opmerkelijke verklaring voor het puntverlies van Ajax bij FC Groningen. Hij weet het gelijkspel aan de 'Fuck Ajax streaker' die vanaf de tribunes het speelveld op rende. Ajax gaf in Groningen een 2-0 voorsprong weg: 2-2.

"Dit kost ons gewoon twee punten. FC Groningen wordt beloond voor een gek, een eigen supporter, die gewoon het veld betreedt. Die man stond midden in een aanval en een aantal spelers van ons schrok zich dood", zegt Emanuelson in De Telegraaf. "Dat zie je ook. Ik had uiteindelijk niet het idee dat hij ons wilde aanvallen. Maar in het begin weet je natuurlijk niet wat hij van plan is."

"Je past dan toch op. Nu scoorde Groningen uit de corner die volgde de 1-2. De arbiter had gewoon moeten affluiten en - nadat die man was opgepakt - het spel moeten hervatten met een scheidsrechtersbal."

Daar was scheidsrechter van dienst Bas Nijhuis het niet mee eens. "Volgens de spelregels hoef je het spel niet te stoppen als er een onbevoegd persoon niet ingrijpt. Ik zag hem pas toen de bal al bijna corner was."

De streaker, gehuld in een shirt met de opdruk Fuck Ajax, werd door enkele beveiligingsmedewerkers in de kladden gegrepen toen hij de tribunes ingevlucht was. Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen kondigde direct aan dat de veldbetreder een stadionverbod voor het leven wacht.
Categorie:
Tag(s):